Pysäköinti

Pysäköinti Meilahdessa

Pysäköinti Meilahden sairaala-alueella on maksullista. Käytössä on sekä maanpäällisiä pysäköintialueita että maanalaisia pysäköintihalleja. Maanpäällinen pysäköinti maksetaan ennakkoon, pysäköintihalleissa maksetaan lähtiessä automaatteihin (ennen uloslähtöpuomille ajoa).

Alueen pysäköintihallit on tarkoitettu sekä alueella asioivien asiakkaiden että sairaaloiden henkilökunnan autojen paikoitukseen.

Pysäköintimaksu maanpäällisiin automaatteihin tapahtuu käteisellä tai yleisimmillä maksukorteilla. Pysäköinnin maanpäällisiin maksuautomaatteihin käyviä kolikoita ovat 20 ja 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa. Lähin pankkiautomaatti on Meilahden tornisairaalan aulassa, lähellä neuvontapistettä.

Meilahden sairaala-alueella ei ole käytössä pysäköintikiekkoja, ladattavia pysäköintiaikaa antavia mittareita eikä ennakkomaksulippuja. Alueella on käytössä Easypark ja Parkman mobiilimaksusovellukset.

Muutoksia pysäköintijärjestelyihin rakennustöiden takia

Lastensairaalan työmaan läpi kulkeva ajoneuvoliikenne sekä jalankulku katkaistaan heinä-elokuuksi rakennustöiden takia.

Haartmaninkadulta pääsee Tornisairaalaan ja Kolmiosairaalaan, Syöpätautien klinikalle, Silmä-korvasairaalaan, Biomedicumiin ja P1-pysäköintihalliin.
Ajoyhteys Haartmaninkadun ja Topeliuksenkadun risteyksen kohdalta Naistenklinikalle on edelleen käytössä.
Stenbäckinkadulta pääsee vain Lastenklinikalle.
Ajoyhteys Hallintokeskukseen ja Palvelukeskukseen on Paciuksenkadulta.
Alueella liikkuvia pyydetään varovaisuuteen ja huomioimaan alueen alentuneet liikennenopeudet.

Maanpäällinen pysäköinti

Pysäköinti on maksullista arkisin ma-pe klo 7.00-16.00 (2,00 euro/tunti). Haartmanin sairaalan edessä sekä Tornisairaalan rampeissa olevat saattopaikat ovat maksullisia aina. Niiden maksu on 4,00 euroa/tunti ja enimmäispysäköintiaika on kaksi tuntia. Maanpäällisessä pysäköinnissä maksu on suoritettava maksuautomaattiin ennakkoon.

Lippuautomaatteihin käyvät seuraavat kolikot: 20 senttiä, 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa. Myös korttimaksaminen on osassa automaatteja mahdollista.

Maanalaiset pysäköintihallit

Pysäköintihalleja on kolme: P1 osoitteessa Haartmaninkatu 4, P2 osoitteessa Stenbäckinkatu 9 ja P3 osoitteessa Zaidankatu 1. Hallit ovat avoinna asiakkaita varten kaikkina päivinä klo 6.00-22.00.
P1: Halli sijaitsee Biomedicum-rakennuksen kellaritiloissa. Laitoksessa on tilat 496 autolle. Ajoyhteys on Haartmaninkatu 4:n kohdalta. Pysäköintilaitoksesta ei ole tunneliyhteyttä Meilahden alueen klinikoille.
P2: Hallissa on tilat 366 autolle. Ajoyhteys on Stenbäckinkatu 9:n kohdalta. Pysäköintilaitoksesta on tunneliyhteys Meilahden alueen klinikoille.
P3: Hallissa on tilat 450 autolle. Ajoyhteys on Zaidankadulta, Iho- ja allergiasairaalan vierestä. Ajotunneli jatkuu Paciuksenkadun alta Meilahden sairaala-alueelle. Jalankulku hallista tapahtuu Syöpäklinikan edessä olevan uuden pysäköintirakennuksen kautta.

Meilahden alueen kartta >>

Maksu pysäköintihalleissa

Laitoksien puomikoneistoista saa sisäänajon yhteydessä pahvisen pysäköintilipukkeen, joka poislähtiessä syötetään maksamista varten maksuautomaattiin. Tämän jälkeen on 15 min aikaa poistua laitoksesta syöttämällä maksettu lipuke puomikoneiston kortinlukijaan.

P1:n maksuautomaatit sijaitsevat sisääntulotason hissiaulassa. P2:n maksuautomaatit sijaitsevat pysäköintilaitoksesta johtavien henkilöliikenneväylien varrella. P3:n maksuautomaatit sijaitsevat pysäköintilaitoksesta johtavien henkilöliikenneväylien varrella.

Automaatteihin käyvät kolikot ovat 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa ja seteleistä 5 euroa, 10 euroa ja 20 euroa sekä yleisimmät sirulliset maksukortit.

Pysäköintihallien maksu on 1 euro / alkava 25 minuuttia. Pysäköintihallit ovat maksullisia 24h.

Invapaikat

Invapaikat sijaitsevat sairaaloiden pääovien läheisyydessä sekä parkkihalleissa kulkuväylien läheisyydessä. Maanpäälliset invapaikat ovat maksuttomia ja pysäköintilaitoksissa maksullisia.

Pulmatilanteet

Maanalaisista pysäköintihalleista saa pikapuhelinyhteyden valvomoon. Pikapuhelimia on käteismaksuautomaattien ja puomilaitteistojen yhteydessä. Pikapuhelinyhteys on myös piha-alueilla kortinlukijapylväissä. Laitoksissa on videokameroin toteutettu valvontajärjestelmä.
Lisätietoja antaa HUS:n Turvakeskus, puh. 09 471 75432, 09 471 75431 ja 09 471 72036.

Pysäköinninvalvonta HYKS/Helsingin sairaalan alueilla

Helsingin Kaupunki valvoo pysäköintiä sairaala-alueilla. Lisätietoja pysäköinninvalvonnasta:
http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/palvelukuvaus?id=2703

Pysäköinti Kirurgisen sairaalan ja Kätilöopiston alueella

Kirurgisen sairaalan pysäköintimaksu: 4,00€ /tunti.
Kätilöopiston sairaalan asiakkailla on mahdollisuus pysäköidä sairaalan viereisellä 25 paikan kiekko-pysäköintialueella.

Pysäköinti Jorvin sairaalan alueella

Jorvin sairaalan asiakaspysäköinti