Pysäköinti

Pysäköinti Meilahdessa

Pysäköinti Meilahden sairaala-alueella on maksullista. Käytössä on sekä maanpäällisiä pysäköintialueita että maanalaisia pysäköintihalleja. Maanpäällinen pysäköinti maksetaan ennakkoon, pysäköintihalleissa maksetaan lähtiessä automaatteihin (ennen uloslähtöpuomille ajoa).

Alueen pysäköintihallit on tarkoitettu sekä alueella asioivien asiakkaiden että sairaaloiden henkilökunnan autojen paikoitukseen.

Pysäköintimaksu maanpäällisiin automaatteihin tapahtuu käteisellä tai yleisimmillä maksukorteilla. Pysäköinnin maanpäällisiin maksuautomaatteihin käyviä kolikoita ovat 20 ja 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa. Lähin pankkiautomaatti on Meilahden tornisairaalan aulassa, lähellä neuvontapistettä.

Meilahden sairaala-alueella ei ole käytössä pysäköintikiekkoja, ladattavia pysäköintiaikaa antavia mittareita eikä ennakkomaksulippuja. Alueella on käytössä Easypark ja Parkman mobiilimaksusovellukset.

Muutoksia pysäköintijärjestelyihin rakennustöiden takia

Siltasairaalan työmaa on 1.10.2018 laajentunut syöpäsairaalan vanhalle etupihalle, pysäköintialue on poistettu. Uusi sisäänkäynti on Paciuksenkadun puolella.


Maanpäällinen pysäköinti

Pysäköinti on maksullista arkisin ma-pe klo 7.00-16.00 (2,00 euro/tunti). Haartmanin sairaalan edessä sekä Tornisairaalan rampeissa olevat saattopaikat ovat maksullisia aina. Niiden maksu on 4,00 euroa/tunti ja enimmäispysäköintiaika on kaksi tuntia. Maanpäällisessä pysäköinnissä maksu on suoritettava maksuautomaattiin ennakkoon.

Lippuautomaatteihin käyvät seuraavat kolikot: 20 senttiä, 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa. Myös korttimaksaminen on osassa automaatteja mahdollista.

Maanalaiset pysäköintihallit

Pysäköintihalleja on neljä. Hallit ovat avoinna asiakkaita varten kaikkina päivinä klo 6.00-22.00.
P Uusi Lastensairaala:  Hallissa on tilaa 100 autolle. Ajoyhteys on Stenbäckinkatu 9 kohdalta. Pysäköinti on maksullista. Hinta on 2€ / alkava 20 min. Lastensairaala tarjoaa pysäköinnin maksutta omaisille, tästä saa sairaalan neuvonnasta ja osastolta lisätietoa. Ei tunneliyhteyttä muihin sairaaloihin.
P1: Halli sijaitsee Biomedicum-rakennuksen kellaritiloissa. Laitoksessa on tilat 496 autolle. Ajoyhteys on Haartmaninkatu 4:n kohdalta. Pysäköintilaitoksesta ei ole tunneliyhteyttä Meilahden alueen klinikoille.
P2: Hallissa on tilat 366 autolle. Ajoyhteys on Stenbäckinkatu 9:n kohdalta. Pysäköintilaitoksesta on tunneliyhteys Meilahden alueen klinikoille.
P3: Hallissa on tilat 450 autolle. Ajoyhteys on Zaidankadulta, Iho- ja allergiasairaalan vierestä. Ajotunneli jatkuu Paciuksenkadun alta Meilahden sairaala-alueelle. Jalankulku hallista tapahtuu Meilahden tornisairaalan kautta.

Meilahden alueen kartta >>

Maksu pysäköintihalleissa

Laitoksien puomikoneistoista saa sisäänajon yhteydessä pahvisen pysäköintilipukkeen, joka poislähtiessä syötetään maksamista varten maksuautomaattiin. Maksun jälkeen on 15 min aikaa poistua laitoksesta syöttämällä maksettu lipuke puomikoneiston kortinlukijaan.

P1:n maksuautomaatit sijaitsevat sisääntulotason hissiaulassa. P2:n maksuautomaatit sijaitsevat pysäköintilaitoksesta johtavien henkilöliikenneväylien varrella. P3:n maksuautomaatit sijaitsevat pysäköintilaitoksesta johtavien henkilöliikenneväylien varrella.

Automaatteihin käyvät kolikot ovat 50 senttiä, 1 euro ja 2 euroa ja seteleistä 5 euroa, 10 euroa ja 20 euroa sekä yleisimmät sirulliset maksukortit.

Pysäköintihallien P1, P2 ja P3 maksu on 1 euro / alkava 25 minuuttia. Pysäköintihallit ovat maksullisia 24h.

Invapaikat

Invapaikat sijaitsevat sairaaloiden pääovien läheisyydessä sekä parkkihalleissa kulkuväylien läheisyydessä. Maanpäälliset invapaikat ovat maksuttomia ja pysäköintilaitoksissa maksullisia.

Pulmatilanteet

Maanalaisista pysäköintihalleista saa pikapuhelinyhteyden valvomoon. Pikapuhelimia on käteismaksuautomaattien ja puomilaitteistojen yhteydessä.  Laitoksissa on videokameroin toteutettu valvontajärjestelmä.
Lisätietoja antaa HUS:n Turvakeskus, puh. 09 471 75432, 09 471 75431

Pysäköinninvalvonta HYKS/Helsingin sairaalan alueilla

Helsingin Kaupunki valvoo pysäköintiä sairaala-alueilla. Lisätietoja pysäköinninvalvonnasta:
http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/palvelukuvaus?id=2703

Pysäköinti Kirurgisen sairaalan alueella

Kirurgisen sairaalan pysäköintimaksu: 4,00€ /tunti.

Pysäköinti Jorvin sairaalan alueella

Jorvin sairaalan asiakaspysäköinti